Alergocalm (Extract hidro-glicero-alcoolic)

13.00 lei
153
+

ALERGOCALM

Indeparteaza simptomele alergiilor

Alergia este o reactie de hipersensibilitate initiata prin mecanisme imunologice si consta intr-un raspuns exagerat al sistemului imunitar la anumite substante externe, care in mod normal nu produc modificari patologice in organism, numite alergeni. Alergiile pot fi provocate de: alimente, praf, polen, par de animale, spori de mucegai, detergenti, medicamente, produse cosmetice, intepaturi de insecte, etc. 

Reactiile alergice pot fi usoare (manifestate prin eruptii cutanate, mancarimi, inrosirea pielii) sau severe (manifestate prin bronhoconstrictie, edem laringian, soc anafilactic). Din acest motiv este necesar sa prevenim instalarea sau agravarea alergiilor, prin administrarea de produse din plante, lipsite de efecte adverse.

Alergocalm este o solutie hidro-glicero-alcolica, obtinuta din plante de leac, recomandata in terapia adjuvanta a alergiilor de etiologie diversa, realizata atat in scopul desensibilizarii organismului fata de substantele alergizante, cat si pentru eliminarea simptomelor ce apar in urma declansarii unei reactii alergice. 

Actiuni

PRINCIPALE

antialergic, antiastmatic, antiinflamator, antipruriginos.

ALTE ACTIUNI:

diuretic, depurativ, expectorant, antioxidant, relaxant.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: alergii de diverse etiologii (alimentare, inhalatorii, de contact), alergodermie, urticarie, rinita alergica, conjunctivita alergica, astm bronsic si bronsita astmatiforma.

Contraindicatii

Tratamente care nu permit consumul de alcool, alergie la oricare dintre componentele produsului. Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

 

Compozitie

Plante in urmatoarele proportii: trei- frati- patati- flores (40%), coacaz-negru- muguri, mladite (20%), lavanda- flores (20%), catina- fructus (10%), lamaie- fructus (10%).

Excipienti: apa, glicerina, alcool etilic 30% vol.

TREI- FRATI- PATATI (Viola tricolor)

Trei frati patati este o planta utilizata in medicina traditionala in tratarea alergiilor. In compozitia sa au fost identificate substante bioactive cu actiune antialergica si antiastmatica: flavonozide (violantina, orientina, vitexina, izovitexina), antocianozide (violanina) si saponozide triterpenice, care permit administrarea plantei ca adjuvant in alergii, rinite alergice, astm bronsic, bronsite astmatiforme si alergodermii. Alte actiuni : diuretic, depurativ, expectorant si usor laxativ.

MUGURI DE COACAZ-NEGRU (Ribes nigri gemmae)

Mugurii de coacaz negru prezinta organotropism (actiune tintita pe un anumit organ) asupra glandei corticosuprarenale, fapt care ii confera proprietati antiinflamatorii, cortizonice, ce permit administrarea plantei ca adjuvant in: sindroame alergice acute si cronice, rinite si conjunctivite alergice, astm bronsic, bronsite alergice, urticarie si dermatite alergice.

LAVANDA (Lavandula angustifolia)

Cunoscuta de cei mai multi dintre noi mai ales datorita parfumului foarte fin si patrunzator, lavanda face parte dintre plantele cu o indelungata istorie in utilizarea terapeutica, fiind folosita din cele mai vechi timpuri datorita efectelor de calmare a durerii. Planta contine un ulei esential (alcatuit din linalool, acetat de linalil, carvacrol, geraniol, camfen, Δ-caren si limonen) cu actiune antispastica, sedativa si relaxanta, care permite administrarea lavandei ca adjuvant in bronhospasmul ce apare in cadrul reactiilor alergice. 

CATINA (Hippophae rhamnoides)

Catina contine o cantitate mare de vitamine (A, C, E) si minerale (calciu, magneziu, seleniu), fiind un remediu cu actiune antialergica si antioxidanta.

LAMAIE (Citrus limonum) 

Lamaia prezinta actiune antipruriginoasa (contra mancarimilor), constituind, de asemenea, o sursa de vitamina C.